Storitve

Zagotovo nudim nekaj kar iščete

Organizacija časa in planiranje

Kaos ni svoboda in pravila niso kletka

Že dobro desetletje se ukvarjam odgovornim ravnanjem do časa. Čas je najbolj izmuzljiva in najbolj nepovratna stvar. Zato je pomembno, da vem kje ga izgubljam ter kam ga vlagam premalo. V praksi vam pomagam realizirati organizacijo nalog, da bo vse potekalo kar se da tekoče, s čim manj stresa in brez zamujanja in nepričakovanih obratov.

Spoznajmo se!

Organizacija časa

Kaj je organizacija časa in kako jo izboljšamo?

Organizacija časa je ena izmed največjih prednosti uspešnih posameznikov in ekip. Zanimivo je namreč, da imamo na voljo vsi enako količino časa, a nekateri uspešni posamezniki so občutno bolj produktivni.

Če se torej sprašujemo kako povečati produktivnost, je prva stvar, ki jo hočemo uredit ravno organizacija časa. Organizacija časa je strukturiranje ključnih nalog v časovni enoti. Ko torej vemo katere so ključne naloge in ko določimo čas in trajanje realizacije, lahko pričakujemo povečanje produktivnosti. Organizacija časa je torej razvejana in kompleksna struktura povezanih aktivnosti in procesov. Bolj ko gremo v detajle, boljša bo organizacija časa.

Več o tem

Vodenje projektov

Vodenje projektov ni ukazovanje?

Vodenje projektov je eden izmed sestavnih nalog vsake ekipe. Sam sem se z vodenjem projektov srečal kot študent. Sprva kot član lokalne študentske organizacije in kasneje preko študentskega dela v podjetjih. In ravno slabo vodenje projektov me je vzpodbudilo, da sem se sam začel ukvarjat s tem področjem.

Kot oblikovalec sem se namreč konstantno srečeval z nenehnim časovnim pritiskom. Da je bilo s strani mojih nadrejenih vodenje projektov slabo, sem občutil kot nenehno pomanjkanje časa in preveč zahtevami. Problem je bil tudi ta, da nikoli nisem vedel, kaj bom delal za vsaj tri dni naprej in nikoli me nobeden ni vprašal, ali bo časovno sploh izvedljivo, kar šele, da bi bila izdelana podrobna tedenska časovnica. Tako sam verjamem, da je izredno pomemben del korporativne kulture podjetja tudi vodenje projektov.

Zanima me več

Mnenja uporabnikov

Za naše delo nam največ pomeni vaša potrditev