Think And Grow Rich

Napoleon Hill

Knjiga Think And Grow Rich, avtor Napoleon Hill, je dokaj zahtevno branje. Ker sem jo bral v izvirnem angleškem izvodu iz leta 1937, sem imel nekaj težav z razumevanjem. Dejansko bi bilo pametno to knjigo prebrat dvakrat. Torej, za branje te knjige je potrebno dobro poznavanje angleškega jezika in zbranost – ni primerna za večerno branje pred spanjem.

Avtor Napoleon Hill je večino svoje kariere analiziran navade uspešnih in bogatih ljudi in jih strnil v 13 najbolj pogostih. V analizo je bilo vključenih več kot 500 uspešnih in bogatih posameznikov. Zbiranje gradiva in preučevanje pa je trajala dve desetletji.

Če niste povsem prepričani, za “degustacijo” dober tudi kakšen povzetek.
Povzetek celotne knjige Think And Grow Rich, katere avtor je Napoleon Hill, lahko najdete tukaj.

Prva izmed treh najbolj pomembnih izmed 13-tih navad, je avtosugestija. Ta pomaga, da zgradimo neomajno zaupanje v svojo vizijo ali cilje. To je Hill izpostavil kot ključno lastnost bogatih in uspešnih posameznikov. Že to, da knjigo Think And Grow Rich začne ravno s tem, pove, kako pomembna je krepitev zaupanja vase, s pomočjo avtosugestije. 

Zanimivo je tudi, da odločnost in potencialno trdoglavost, ki pride s tem, Hill podpira. Pomembno je, da imamo jasen cilj, da se znamo hitro odločit in potem pri svojih odločitvah tudi vztrajati.

Če ne znamo vztrajati pri svojih odločitvah, smo dolgoročno obsojeni na propad. In mnenja drugih? Mnenja je včasih boljše preslišati, saj je večina teh nekonstruktivnih.

Super je, ker vseskozi, vse svoje teze opredeli z znanim primerom.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komentiraj